Skip to main content

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

«Προς το λαό: Αποτέφρωση των ανθρωπίνων σωμάτων,
αξιοπρεπής λύση ή ωμή ανακύκλωση;»
  Όχι πως με την αποτέφρωση των νεκρών βλάπτεται το κύρος της Εκκλησίας της Ελλάδας και πως, μέσω αυτού, βλάπτεται και η "κονόμα" της! Όχι, «προς Θεού», που θα έλεγαν και οι "Άγιοι Πατέρες" που χιλιετίες τώρα, διακηρύσσοντας πως μόνο αυτοί έχουν την αποκλειστική αντιπροσωπεία της θεοσύνης και εκμεταλλευόμενοι το μαρτύριο του, όντως γλυκυτάτου, "Θεανθρώπου" -- που στο κάτω-κάτω εξαιτίας κάποιων ομοίων τους μαρτύρησε ή που, κατ' άλλους, ήταν οι ίδιοι που τον εφηύραν -- τρέφουν τις παχιές κοιλίες τους από τη συνδρομή του "εντέχνως επεξεργασμένου" -- από τους ίδιους φυσικά -- αποβλακωμένου ποιμνίου τους.
  Πάλι ο καβγάς για τον "λουφέ". «Είναι οι Δήμοι που, αντί να αντιμετωπίσουν τη λειτουργική κατάσταση των κορεσμένων ή προβληματικών κοιμητηρίων τους, σπεύδουν να δηλώσουν έτοιμοι για δαπάνες αγοράς οικοπέδων και εξοπλισμού για την εγκατάσταση κέντρων αποτέφρωσης» αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με άλλα λόγια, είναι οι Δήμοι που θα "τα παίρνουν" και όχι η Εκκλησία. «Η Ιερά Σύνοδος αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον νεκρό να καεί σε κλίβανο» απεφάνθησαν σε πρόσφατη συνεδρία της, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και πως «η Εκκλησία θεωρεί το ανθρώπινο σώμα ως ναό του Αγίου Πνεύματος, στοιχείο της υποστάσεως του ανθρώπου, που έχει πλασθεί κατ' εικόνα και ομοίωση του Θεού και για τον λόγο αυτό η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση αντιμετωπίζει το νεκρό σώμα όχι ως "στερεό απόβλητο", όπως οι απολογητές της αποτέφρωσης, αλλά το περιβάλλει με σεβασμό και τιμή ως έκφραση αγάπης προς το κεκοιμημένο μέλος της» και δεν διακρίνει ιδιαίτερες διαφορές «της σύγχρονης "αποτέφρωσης νεκρών" και της διαδικασίας ανακύκλωσης απορριμμάτων».
  Παράλληλα βέβαια φρόντισε η ΔΙΣ να αφήσει ορθάνοιχτη μια "μπαλκονόπορτα" προς τη μοιρασιά του "μπερντέ", σημειώνοντας στο τέλος της σχετικής της ανακοίνωσης πως «Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνοντας μέριμνα για τον ορθόδοξο λαό, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε τη σύσταση Επιτροπής, η οποία θα υποβάλλει σχετική εισήγηση, ώστε να υπάρξει διαβούλευση της Εκκλησίας με τους αρμόδιους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς».
  Σωπάτε καλέ που ο καβγάς δεν είναι "για το πάπλωμα"!
  Και επί τη ευκαιρία των τελευταίων ως άνω εξελίξεων, τι έγινε ο «Άγιος αυτός Πατέρας της Εκκλησίας», ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος; Είναι επειδή είναι πλέον "πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος" -- χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος Κάρμας -- ή μήπως έχει τίποτα οικόπεδα στη Ριτσώνα και είναι απασχολημένος; Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν θα ξεχάσω ποτέ τις πυρκαγιές στην Αττική το 2018, ένας από τους σπουδαιότερους όμως θα είναι πάντα ο Αμβρόσιος, αυτός ο θαυμάσιος σύντροφος και αδερφός όλων των "Αγίων Πατέρων" υμών, αυτό το λαμπρό παράδειγμα της Ελληνικής Εκκλησίας, αυτός ο άξιος τοποτηρητής του Θεού επί της γης.
  Να τι θυμήθηκα:
  23 Ιουλίου 2018, πυρκαγιές σε Κινέττα και Νταού Πεντέλης, Νέο Βουτζά και Μάτι.
  26.07.2018, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος για τις πυρκαγιές:
  «Σε καιρούς αποστασίας από το δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος (Σημ. Συν.: πολυεύσπλαχνος, ευσπλαχνικός προς όλους) Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστιες λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστροφικές φωτιές, σύννεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τον ουρανό! Ποιος, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τον δρόμο του Θεού; Ποιος άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του»
  Απάντηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών: 
  «Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις»
  Και να τι ΔΕΝ ξέχασα επίσης!:
  Απάντηση του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερώνυμου:
  «Ο Θεός είναι αγάπη, ο Θεός δεν εκδικείται. Και προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Βέβαια συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές. Αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο»
  Απάντηση πατέρα Νεόφυτου
  “ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ”, σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο, δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε, σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου. Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ»
  Απάντηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου
  «Φτάνει πια!...τη στιγμή του θρήνου και της αλληλεγγύης, τη στιγμή που πρέπει να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που διαλύονται και να προσευχηθούμε για τα πρόσωπα που χάθηκαν, αλλά και να στηρίξουμε όσους ο πόνος της απώλειας λυγίζει, κάποιοι επιλέγουν κηρύγματα μίσους, άμεση απόδοση ευθυνών και τη σύνδεση πραγμάτων ασύνδετων. Σεβασμιώτατε, σήμερα, που ο άνθρωπος είναι “πιο κοντός από τη λύπη του”, σήμερα που ο καλύτερος λόγος είναι η σιωπή και η προσευχή, επινοήσατε να επιδείξετε μια καρικατούρα Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό. Επιλέξατε την επίθεση και την απόδοση προθέσεων. Επιλέξατε τον δρόμο της διαίρεσης και της γενίκευσης του φόβου. Μιλήσατε για έναν Θεό οργισμένο, ο οποίος τιμωρεί τους ανθρώπους, τάχα εξαιτίας της “αθεΐας” των κρατούντων της κι όχι εξαιτίας της υποκρισίας των αξιωματούχων της»
  Αυτά φυσικά αποτυπώνουν τις δικές μου απόψεις και μόνο. Εσείς οι υπόλοιποι κρίνετε μόνοι σας.
Και μια διευκρίνηση: Τα ίδια πρεσβεύω για την κάθε Εκκλησία οιασδήποτε θρησκείας, παλιάς και νέας. Τα ίδια καλόπαιδα ήταν, είναι και δυστυχώς θα είναι εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν...

Μάκης Κολοβός, Αθήνα 2019.-



Comments

Popular posts from this blog

THE FUTURE PAST («THE GREAT DICTATOR» - CHARLIE CHAPLIN)

Sir Charles Spencer ''Charlie'' Chaplin (16 April 1889 – 25 December 1977) *MOTIVATED BY CHARLIE HEBDO AND THE UPCOMING GREEK ELECTIONS THE FUTURE PAST We should not only fight the battles we can win, we should fight all the battles that must be fought Because  a flower in the middle of the garden is beautiful,  but a flower in the middle of the desert is a miracle MCK  The great dictator's speech (CHARLIE CHAPLIN) I’m sorry, but I don’t want to be an emperor. That’s not my business. I don’t want to rule or conquer anyone. I should like to help everyone if possible, Jew, Gentile, black man, white. We all want to help one another. Human beings are like that. We want to live by each other’s happiness, not by each other’s misery. We don’t want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone. And the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful, but

"MATRIX" ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ "NEO" ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

  Πόσο Μatrix είναι αλήθεια το μυαλό των απανταχού Neo του σήμερα;  Neo:  1. Μια νέα ή ανανεωμένη μορφή όπως της ολιγαρχίας, του φασισμού, της μοναρχίας κ.τ.λ.;  Νeo -:  2. Μια συνδυαστική μορφή που σημαίνει «νέα», «πρόσφατη», «αναβιωμένη», «τροποποιημένη», που χρησιμοποιείται στο σχηματισμό σύνθετων λέξεων όπως νεολιθικός, νεοφασίστας, νεοορθόδοξος, νεοδημοκράτης, νεοφιλελεύθερος  κ.τ.λ.;  Μatrix:  1. Μια μήτρα πολιτιστικού, κοινωνικού ή πολιτικού περιβάλλοντος στο οποίο αναπτύσσεται κάτι όπως «η δύναμη ανήκει σε αυτούς που την κατέχουν και σε αυτούς που την αρπάζουν» κ.τ.λ.;  2. Ένα καλούπι στο οποίο κάτι, όπως μια νέα κοινωνική δομή, χυτεύεται ή διαμορφώνεται όπως «η ομορφιά ταιριάζει στις γυναίκες και η ισχύς στους άνδρες» κ.τ.λ.;  3. Μια ορθογώνια σειρά ποσοτήτων ή εκφράσεων σε σειρές και στήλες που αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένη οντότητα και χειρίζεται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες όπως «ο όχλος είναι μεγάλη δύναμη αλλά δεν κατευθύνεται από τους πολλούς» κ.τ.λ.;  4. Μια οργανω

LOVE HURTS... LITERALLY!

The Dirdy Birdy by John R. Dilworth  "The Dirdy Birdy", created by John R. Dilworth in 1993. This hit film aired on MTV's "Cartoon Sushi" and was part of Spike & Mike's Festival. For more films by John Dilworth, see http://www.stretchfilms.com. The song used in this film is: Hahahoho - The Big Laugh, by Jürgen Schlachter The cause of me posting this video, except for it's great sence of humor, is that: each and everyone of us experienced such a rejection. Mine is a bit fresh, hahaha! Masc, Αθήνα 2013.

Contact Form

Name

Email *

Message *