Skip to main content

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ, Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ

Writing on the wall 
Είχα δει, πριν 2-3 χρόνια, μια γελοιογραφία όπου, έξω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, κάθονταν σε στυλ Ολύμπιων Θεών αλλά τουρτουρίζοντας από το κρύο, ανάμεσα σε σύννεφα και ντυμένοι με τήβεννους, ο Σόιμπλε, κάποιος άλλος που δεν θυμάμαι ποιος και η Μέρκελ, που τους έλεγε: "Υπομονή σύντροφοι, λίγο ακόμα και θα μεταναστέψουμε στις νότιες αποικίες μας". 

Μετανάστες κι αυτοί, σπουδαγμένοι όμως με τις διδαχές του παγκόσμια οργανωμένου εγκλήματος, κοινωνικού, πολιτικού και κοινού. 

Δεν γέλασα τότε, παρά το ευφάνταστο του γελοιογράφου και φυσικά δεν γελάω και τώρα, που οι "νότιες αποικίες τους" είναι πλέον γεγονός. 

Ο κύκλος κλείνει γύρω μας αμείλικτα, τα φίδια σέρνονται ανάμεσα στα πόδια μας συρίζοντας, οι αρουραίοι κι οι καπεταναίοι εγκαταλείπουν τα πλοία που βυθίζονται, φωτιές καίνε τις γειτονιές του κόσμου, όλα γρήγορα, πολύ γρήγορα, μη και προλάβουμε και πάρουμε ανάσα και δεν "δέσει το γλυκό" τους, και με τα διάφορα survivor να μας προϊδεάζουν ανοιχτά για το αύριο που μας περιμένει, με τον Μεσαίωνα στην κατακόρυφο και την Αναγέννηση μόνο σαν δίδαγμα της ιστορίας που δεν διαβάζει κανένας. 

"Τι του ήρθε τώρα", θα αναρωτηθεί και δικαίως όποιος έχει την πολυτέλεια να διαβάσει, "να κάθεται να γράφει αυτά τα τετριμμένα, αντί να ψάξει να βρει αυτή την γελοιογραφία που τα λέει όλα σε ένα καρεδάκι και να την επαναναρτίσει, κερδίζοντας χρόνο ώστε να ετοιμάσει βολικότερα το νεκροκρέβατο του;". 

Ο τελευταίος εκκαθαριστικός της ΔΕΗ μου ήρθε και εξανέστην. 

Από €148 του προηγούμενου στα €620 τώρα. 

Με καμία διαφορά στην κατανάλωση από μέρους μου, και αυτό το ορκίζομαι απλώς μια και δεν μπορώ να το αποδείξω. 

Με ΔΕΗ μέσα, λες και η ΔΕΗ φύτρωσε, δεν φτιάχτηκε από τους φόρους που πληρώναμε μέχρι τώρα. 

Με ΑΔΜΗΕ- ΔΕΔΔΗΕ επίσης, λες και τόσο καιρό το ρεύμα μας έκανε τη χάρη και πλήρωνε από την τσέπη του τα έξοδα διανομής του ή λες και οι κολόνες φύτρωσαν κι αυτές και δεν πληρώθηκαν απ' τους φορολογούμενους. 

Με μια γερή δόση ΥΚΩ, άσχετα αν μένεις ή όχι σε νησί, έχεις ή όχι ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και είσαι ή όχι πολύτεκνος κι ανάπηρος από πάνω. 

Με μια πιο γερή δόση ΕΤΜΕΑΡ, άσχετα αν φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες έχεις δει μόνο σε παλιά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ, άσχετα αν οι ηγέτες του πλανήτη, πρωτοστατούντων ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας, δηλώνουν ανοιχτά πως δεν ενδιαφέρονται για την κλιματική αλλαγή, δηλώνουν ανοιχτά πως δεν υπάρχει καν κλιματική αλλαγή. 

Και με την κλασσική γαρνιτούρα από Λοιπές Χρεώσεις, Διάφορα και ΦΠΑ, υλικά που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν στους λογαριασμούς από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά σε μικρότερη δόση. 

Αυτό όμως που με χάλασε περισσότερο απ' όλα, είναι η τεράστια διαφορά στις κιλοβατώρες. Από 780kWh στις 2.890kWh; Στην ίδια γκαρσονιέρα του πρώτου ορόφου με μπαλκονάκι στον ακάλυπτο και σε υποβαθμισμένη περιοχή; Με τις ίδιες ηλεκτρικά ενεργοβόρες συσκευές; Με παρουσία στον χώρο τους 2 από τους 4 μήνες; 

Βρωμάει! 

Και ζέχνει!!! 

Αυτές οι κιλοβατώρες, σε σε 10 τουλάχιστον περιπτώσεις που γνωρίζω προσωπικά, αυξήθηκαν από 30% έως και 300%. 

Το περίεργο είναι πως οι ενδείξεις των μετρητών πριν και μετά, είναι σωστές. 

Παλιότερα, άρα και τώρα, τα λαμόγια πλήρωναν τεχνικό και έκανε τον μετρητή να ''γράφει'' πολύ αργά για εικονικά μικρότερη κατανάλωση. 

Που ίσως να σημαίνει πως κάτι που "πειράζεται" ώστε να μπορεί να πηγαίνει αργά, σίγουρα μπορεί να "πειραχτεί" ώστε να πηγαίνει και πιο γρήγορα. 

Είναι αυτό το θέμα; Κι αν είναι, ποιους πληρώνουμε μέσω ΑΔΜΗΕ- ΔΕΔΔΗΕ να κάνουν τις μετρήσεις και ίσως, ίσως επαναλαμβάνω, να "πειραζουν" τους μετρητές; Υπάρχει κάποιο αρμόδιο όργανο να ερευνήσει αυτό το θέμα; 

Αν είχα χρήματα να πληρώσω τεχνικό, θα το έκανα μόνος μου. Κι αν διαπίστωνα απάτη, θα πλήρωνα και μεγαλοδικηγόρο και θα τους πήγαινα δικαστικώς. Κι αν η γιαγιά μου είχε ρόδες, θα τους έκανα τα μούτρα κρέας... 

Δεν έχω όμως τίποτα απ' όλα αυτά. 

Αν και έχω υπαχθεί και στις δυο τελευταίες ρυθμίσεις, μπορώ να πληρώνω μόνο τις δόσεις κι όχι τους λογαριασμούς, ειδικά αυτούς τους υπέρβαρους τους τελευταίους. 

Που σε απλά Ελληνικά σημαίνει πως ότι χρήματα μένουν, αυτά τα ελάχιστα, πάνε προς αγορά γκαζιέρων, λαμπών λαδιού και υγραερίου, φακών και κεριών ώστε να επιβιώσω μετά την διακοπή ηλεκτροδότησης που επίκειται. 

Και όλα αυτά φυσικά έως ότου να γίνει η κατάσχεση του κληρονομικά και πρώην νόμιμα αποκτημένου μικρού, αρχαίου και σαρακοφαγομένου διαμερίσματος στην Κυψέλη όπου μένω, λόγω άλλων απλήρωτων ελλείψει χρημάτων χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο. 

Αν λοιπόν οι Βόρειοι, σύμφωνα με την γελοιογραφία, εγκατασταθούν στο νοτιά, τότε οι Νότιοι θα μεταναστεύσουν στο βορρά ή θα 'χουν προλάβει βολικά να πεθάνουν. 

Θα είναι δηλαδή και αυτοί μετανάστες, όσοι δεν έχουν ήδη γίνει. 

Ίσως έτσι, όταν οι Έλληνες και οι άλλοι ''ευνοημένοι'' ακόμα λαοί εξισωθούν με τους λοιπούς μετανάστες, να κατανοήσουν πραγματικά την κατάσταση που τους έφερε η απανταχού ελίτ, ίσως έτσι να αποφασίσουν να στραφούν ενάντια στους πραγματικούς υπαίτιους αυτής της κατάστασης και όχι στα θύματα τους. 

Ή ίσως να γίνει αυτό που κάποιοι το λένε Θεία Δίκη και κάποιοι άλλοι "Έχει ο καιρός γυρίσματα", "Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"  κ.α.: Να ξαναζωγραφίσουμε την γελοιογραφία με τους εαυτούς μας στη θέση των Ολύμπιων και να γυρίσουμε να πάρουμε τα μέρη που μας πήραν. 

Χλωμά όμως τα βλέπω τα δυο τελευταία, και το ηθικό δίδαγμα, και την πιθανότητα πισωγυρίσματος. 

Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει και όπως στρώσαμε, έτσι θα κοιμηθούμε. 

Εγώ ίσως καλύτερα από άλλους, δίχως TV, PC, Smartphone και άλλα αποβλακωτικά, ίσως χειρότερα από άλλους, ηλικιωμένος, άρρωστος, δίχως φαΐ και στέγη. 

Όσον αφορά σε μένα, θα δείξει. Όσο αφορά σε σας σε σχέση με μένα, μη σκάτε, δεν θα το μάθετε έτσι κι αλλιώς.- 

Μάκης Κολοβός
Αθήνα, 2017


Comments

Popular posts from this blog

THE FUTURE PAST («THE GREAT DICTATOR» - CHARLIE CHAPLIN)

Sir Charles Spencer ''Charlie'' Chaplin (16 April 1889 – 25 December 1977) *MOTIVATED BY CHARLIE HEBDO AND THE UPCOMING GREEK ELECTIONS THE FUTURE PAST We should not only fight the battles we can win, we should fight all the battles that must be fought Because  a flower in the middle of the garden is beautiful,  but a flower in the middle of the desert is a miracle MCK  The great dictator's speech (CHARLIE CHAPLIN) I’m sorry, but I don’t want to be an emperor. That’s not my business. I don’t want to rule or conquer anyone. I should like to help everyone if possible, Jew, Gentile, black man, white. We all want to help one another. Human beings are like that. We want to live by each other’s happiness, not by each other’s misery. We don’t want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone. And the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful, but

"MATRIX" ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ "NEO" ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

  Πόσο Μatrix είναι αλήθεια το μυαλό των απανταχού Neo του σήμερα;  Neo:  1. Μια νέα ή ανανεωμένη μορφή όπως της ολιγαρχίας, του φασισμού, της μοναρχίας κ.τ.λ.;  Νeo -:  2. Μια συνδυαστική μορφή που σημαίνει «νέα», «πρόσφατη», «αναβιωμένη», «τροποποιημένη», που χρησιμοποιείται στο σχηματισμό σύνθετων λέξεων όπως νεολιθικός, νεοφασίστας, νεοορθόδοξος, νεοδημοκράτης, νεοφιλελεύθερος  κ.τ.λ.;  Μatrix:  1. Μια μήτρα πολιτιστικού, κοινωνικού ή πολιτικού περιβάλλοντος στο οποίο αναπτύσσεται κάτι όπως «η δύναμη ανήκει σε αυτούς που την κατέχουν και σε αυτούς που την αρπάζουν» κ.τ.λ.;  2. Ένα καλούπι στο οποίο κάτι, όπως μια νέα κοινωνική δομή, χυτεύεται ή διαμορφώνεται όπως «η ομορφιά ταιριάζει στις γυναίκες και η ισχύς στους άνδρες» κ.τ.λ.;  3. Μια ορθογώνια σειρά ποσοτήτων ή εκφράσεων σε σειρές και στήλες που αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένη οντότητα και χειρίζεται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες όπως «ο όχλος είναι μεγάλη δύναμη αλλά δεν κατευθύνεται από τους πολλούς» κ.τ.λ.;  4. Μια οργανω

LOVE HURTS... LITERALLY!

The Dirdy Birdy by John R. Dilworth  "The Dirdy Birdy", created by John R. Dilworth in 1993. This hit film aired on MTV's "Cartoon Sushi" and was part of Spike & Mike's Festival. For more films by John Dilworth, see http://www.stretchfilms.com. The song used in this film is: Hahahoho - The Big Laugh, by Jürgen Schlachter The cause of me posting this video, except for it's great sence of humor, is that: each and everyone of us experienced such a rejection. Mine is a bit fresh, hahaha! Masc, Αθήνα 2013.

Contact Form

Name

Email *

Message *